פרוסות סלמון כבושות בתבלינים (גרבלקס) בליווי דיז'ון דבש

ארוחת דגים עם רטבים פיקנטיים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרוסות סלמון כבושות בתבלינים (גרבלקס) בליווי דיז'ון דבש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לדג:
  • 1 כוס שמיר קצוץ דק
  • 1 כפית מלאה מלח גס
  • 1 כפית מלאה סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חצי כפית גרגירי חרדל
  • 1/2 כפית פסטיס
  • 1/2 כפית ברנדי
  • 4 מנות דג סלמון קפוא בוואקום עם עור (להשיג ברשתות השיווק)
  • לתערובת החרדל:
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית טרגון קצוץ
  • 1/2 כפית טימין קצוץ
  • 1 כפית דבש

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את התבלינים למעט הפסטיס והברנדי.
2. את הסלמון מפשירים במקרר.
3. שוטפים את פילה הדגים ומייבשים עם נייר סופג.
4. מניחים על קרש עבודה פילה סלמון אחד עם העור כלפי מטה.
5. מעל הדג עורמים מתערובת התבלינים שערבבנו על כל שטח פני הדג בשכבה עבה של ס"מ. מעל מטפטפים חצי כפית פסטיס וחצי כפית ברנדי.
6. מניחים על גבי התבלינים פילה דג נוסף עם העור כלפי מעלה-כך שתערובת התבלינים תהיה בין 2 שכבות פילה הדג.
7. אורזים בניילון נצמד היטב-עם הידוק ומעבירים לתבנית עמוקה.
8. באותה צורה מכינים גם את שני הפילטים הנוספים.
9. מניחים את 2 האריזות במרכז תבנית בינונית ומעל מניחים מגש שטוח קטן כך שיכסה את שטח פני הדגים.
10. מעל מניחים 2 קופסאות שימורים בצורה מאוזנת, משקל הקופסאות עוזר לכבישה.
11. משאירים במקרר יומיים, הופכים את הדגים ומחזירים את המשקל ליום נוסף.
12. פותחים את הניילונים ומנקים את פילה הדגים בעזרת סכין עדינה מכל התיבול.
13. פורסים פרוסות דקות מהסלמון הכבוש ללא העור בצורה אלכסונית כלפי מטה-שמגיעים לעור מטים את הסכין ל-90 מעלות וחותכים מעל פני העור כך שיוצאת פרוסה נקייה מעור.
14. המנה מוכנה להגשה. מסדרים להגשה כמו מניפה ובצד מניחים כפית מתערובת החרדל.

דרג: