פרוסות חצילים וזוקיני ברוטב יוגורט

מנת ירקות קלויים בתנור ומכוסים ברוטב יוגורט קר, מנה דלת קלוריות באוירת חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרוסות חצילים וזוקיני ברוטב יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים מאורכים
  • 4 קישואים ירוקים (זוקיני) בינוניים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין
  • לרוטב:
  • 2 גביעי יופלה לבן
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי ½ ס"מ, חותכים את הזוקיני לרבעים, מסדרים את החצילים והזוקיני בתבנית תנור גדולה, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
2. אופים בתנור עד שהירקות מזהיבים, מוציאים מהתנור, זורים על הירקות עלי טימין ומצננים.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים, מסדרים את הירקות הקלויים על צלחת הגשה, מגישים עם רוטב היופלה הצונן.
דרג: