פרוסות חזה עוף צלויות בקארי וקרם קוקוס

מנת עוף בגוון תאילנדי, מנה פיקנטית ובריאה למדי לארוחת צהריים משפחתית, לילדים ומבוגרים כאחד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרוסות חזה עוף צלויות בקארי וקרם קוקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פרפר חזה עוף
  • 2 כפיות שטוחות קארי
  • 1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • 1 פלפל צהוב גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 פלפל חריף קצוץ
  • 2 ענפי למון גראס חתוכים גס
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 פחית קרם קוקוס
  • חופן קטן עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים את חזה העוף לאורכו, מוציאים את העצם ומנקים משאריות עור ושומן.
2. מוציאים את פילה החזה, חוצים אותו לרוחבו ומעבירים לקערה. פורסים את חזה העוף לפרוסות רוחביות בעובי חצי ס"מ. מעבירים לקערה.
3. מפזרים מעל חזה העוף 2 כפיות קארי שטוחות, הבצל הירוק, קוביות הפלפל הצהוב, גרגירי הכוסברה הכתושים, השום הכתוש, הפלפל החריף, למון גראס ואת שמן הזית.
4. מערבבים היטב ומשרים לשעה.
5. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מניחים את פרוסות חזה העוף על צד אחד וצולים מעל חום בינוני כדקה קלה, הופכים וצולים את הצד השני.
6. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים תוך בישול לעוד 10 דקות.
7. מפזרים מעל כוסברה קצוצה טריה, מערבבים ומגישים חם.
דרג: