פרגית עוף מוקפצת בירקות עם רוטב חריף מתוק "אוליביה"

מנה קלה להכנה וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרגית עוף מוקפצת בירקות עם רוטב חריף מתוק "אוליביה"
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם שומשום לבן
  • 700 גרם פרגיות
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל צהוב
  • 6 פטריות חצויות
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל
  • רוטב חריף מתוק של "אוליביה"
  • 8-9 כפות שמן קנולה

אופן הכנה:

הכנה
1. קולים את השומשום במחבת טפלון חמה מעל חום בינוני, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות להשחמה קלה מאוד. מצננים מיד בצלחת רחבה, יש לשים לב לא לשרוף את השומשום מכיוון שטעמו יהיה מר מאוד.
2. חותכים את הפרגיות לנתחים בינוניים.
3. מסירים את גבעול הגזר. פורסים לפרוסות רחבות את הגזר בעזרת גילוף של קולפן ירקות-לאורכו של כל הגזר.
4. חותכים את הפלפלים לרצועות מעט רחבות.
5. חותכים את הבצל לרצועות רחבות
6. חותכים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות.
7. מעבירים את נתחוני הפרגית לקערה בינונית ומערבבים עם 5 כפות שמן קנולה.
8. מחממים את הווק לחום גבוה.
9. צולים את נתחוני הפרגיות צלייה קלה בווק החם לקבלת גוון לבנבן-צלוי. מוציאים לצלחת נפרדת. (הצלייה רק חלקית וחיצונית).
10. מחממים את הווק לחום גבוה מאוד, מוסיפים 3-4 כפות שמן קנולה וצולים את הבצל ל2 דקות. מוסיפים את הפלפלים והגזר ומקפיצים ל-2 דקות. מוסיפים את הפטריות והשום וצולים לעוד 2-3 דקות לריכוך עדין וצלייה .
11. מוסיפים את הפרגיות הצלויות עם חצי כוס רוטב חריף מתוק של אוליביה וקורט מלח.
12. מערבבים מעל החום לאיחוד וחיבור הטעמים. ניתן להוסיף מעט רוטב חריף מתוק אך כמות הרוטב צריכה "לצפות" את מרכיבי המנה ולא ליצור שלולית רוטב.
13. מגישים חם עם עיטור של שומשום קלוי מעל.

דרג: