פרגיות מטוגנות פיקנטיות

קוביות פרגיות בתיבול פיקנטי ועם רוטב בעל ארומה של יין אדום. תבשיל אידיאלי להגשה על מצע אורז לבן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פרגיות מטוגנות פיקנטיות
עד 40 דקות \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4-2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג פרגיות טריות חתוכות לקוביות גדולות
  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 כף צ'ילי מקסיקני יבש
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית זנגביל יבש טחון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים
  • 1/2 כוס יין אדום משובח

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת עבה וכבדה על אש בינונית, יוצקים שמן לטיגון ומנמיכים את האש.
2. מניחים את שיני השום השלמות בשמן, ומוסיפים את כל התבלינים, מניחים לתבלינים להתחמם עם השום בשמן למשך חמש דקות.
3. מעבירים את קוביות הפרגיות אל המחבת, והופכים בעדינות כך שיתכסו בתבלינים (הן מקבלות את צבע הפפריקה האדום).
4. ממשיכים לטגן את הפרגיות עד שהן מוכנות ומוציאים מן המחבת.
5. בעזרת מרית מעץ, מקרצפים את תחתית המחבת ומוסיפים את היין האדום, מניחים לו להתבשל ולבעבע מעט עד שהרוטב מסמיך קצת ומצטמצם.
6. מגישים על מצע אורז לבן, יחד עם הרוטב.
דרג: