פסטת "פנה" שלוש גבינות

פסטה "פנה" ברוטב העשוי משלוש גבינות ומתובל באגוז מוסקט ופסטיס.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
פסטת "פנה" שלוש  גבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטת "פנה" איכותית
  • 200 ג"ר גבינה בולגרית 16% מסדרת פיראוס, מגורדת
  • 200 ג"ר גבינת קולאז' מוצרלה מגורדת
  • 100 ג"ר גבינת קולאז' קשקבל חתוכה לקוביות בינוניות.
  • 3 מיכלי שמנת מתוקה 15% לבישול מסדרת "השף הלבן"
  • אגוז מוסקט מגורד
  • מלח (מעט מאוד בגלל מליחות הגבינות)
  • פלפל לבן גרוס
  • 2 כפות פסטיס
  • כפית אבקת שום טריה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול ,מוסיפים מלח ומבשלים את הפנה עד לרמת "אל דנטה" (הכוונה היא לכך שכשנוגסים בפסטה, היא נעימה לשיניים) ומצננים.
2. מרתיחים במחבת עמוקה את השמנת עם הגבינות בתוכה.
3. מתבלים במלח, פלפל, אבקת השום ואגוז המוסקט ומוסיפים את הפסטיס.
4. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערבוב קל, עד לסמיכות כמעט מלאה ובודקים את הטעם, בשלב זה ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
5. מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים לעוד כ-2 דקות.

הערה: חשוב לשים לב שהסמיכות הסופית מתקבלת לאחר הוספת הפסטה לרוטב בגלל העמילן הנמצא בפסטה.
דרג: