פסטל גבינות ופטריות ברוטב שמנת חמוצה ועירית

פסטל גבינות ופטריות ברוטב שמנת חמוצה ועירית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
פסטל גבינות ופטריות ברוטב שמנת חמוצה ועירית
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: כ-35 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם ) עלי פילו
  • 1 חבילה (500 גרם ) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • מעט פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 סלסלה פטריות פורטובלו קצוצות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • מעט שמן
  • לרוטב :
  • 3 גביעי שמנת תנובה אורגינל 15% שומן
  • עירית קצוצה
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 4 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
2. מוסיפים את הפטריות וממליחים מעט. מאדים מספר דקות ומסירים מהאש. 
3. בקערה מפוררים גבינת כנען ומערבבים עם הפטריות ושאר הגבינות. מתבלים ומניחים במקרר למספר דקות .
4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי מורחים בחמאה מומסת ומניחים מעל עלה פילו נוסף. מורחים בחמאה פעם נוספת.
5. חותכים ל5 רצועות שוות. בעזרת כף מניחים מהמילוי בקצה של כל רצועה ומקפלים לקבלת פסטל משולש. חוזרים על הפעולה עד לסיום המילוי .
6. מניחים על תבנית עם נייר אפיה .
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ 15 דקות. 
8. מכינים את הרוטב-מערבבים את השמנת עם העירית והשום הכתוש מתבלים במעט מלח ומגישים. 
 
דרג: