פסטה קונכיות ברוטב שמפיניון, עגבניות צלויות ושמנת

פסטה קונכיות ברוטב שמפיניון, עגבניות צלויות ושמנת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה קונכיות ברוטב שמפיניון, עגבניות צלויות ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 עגבניות בינוניות בשלות
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • 2 סלסלות שמפיניון חצויות (פטריות גדולות יש לחתוך לרבעים)
  • 3 שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 ענף בינוני של תימין טרי
  • 400 גרם פסטה בצורת קונכיות
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • גבינת פרמזן

אופן הכנה:

1. בכל עגבניה חותכים איקס בחלקה העליון.
2. מניחים מעל להבה נמוכה של הגז לשריפה חיצונית. עד שקליפת העגבניה נשרפת קלות. הופכים.שורפים גם מהצד השני. מצננים וקולפים בעדינות.
3. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ללא הגבעול ומסננים. העגבניות מקבלות טעם שרוף-צלוי.
4. ממיסים את החמאה בסיר שטוח בינוני וצולים את הבצל לשקיפות.
5. מוסיפים את השמפיניון ושיני השום הפרוסות עם קורט פלפל שחור גרוס וצולים 5 דקות מעל חום בינוני.
6. מוסיפים את העגבניות עם 2 קורט מלח גס, כף טריאקי, ענף התימין וצולים ל-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב.
7. מבשלים במקביל את הפסטה ומסננים, אין צורך לשטוף ולקרר.
8. מוסיפים את השמנת אל הרוטב ומבשלים לכמה דקות של הסמכה קלה מעל חום בינוני תוך ערבוב.
9. מוסיפים מהפסטה והפטרוזיליה ומערבבים היטב בעזרת כף בתנועות מלמטה כלפי מעלה.
10. מגישים את הפסטה בליווי גבינת הפרמזן.
 

דרג: