פסטה פנה מוקרמת ברוטב ברוקולי ועגבניות

ארוחת ערב קלילה וטעימה שגם ילדים יכולים להכין

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה מוקרמת ברוטב ברוקולי ועגבניות
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1/2 כוס כרישה, פרוסה לפרוסות מעט עבות
  • 2 כוסות של פרחי ברוקולי קטנים
  • 5 עגבניות אדומות בינוניות, מעט רכות
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • מיץ עגבניות
  • 1 כפית עלי אורגנו קצוצים
  • 1/2 כף סוכר
  • פלפל שחור
  • 400 גרם פסטת פנה מבושלת לפי הוראות יצרן לרמת אל דנטה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילת פתיתי עמק למאפים של תנובה
  • מלח
  • להגשה:
  • רוטב טבסקו (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח ומבשלים את פרחי הברוקולי לריכוך. מוציאים למי קרח ומסננים
2. חותכים בכל עגבנייה חתך בינוני בצורת איקס ומסדרים בקערה עמוקה שטוחה. מכסים מעל במים רותחים ומשאירים ל-5 דקות
3. קולפים את העגבניות בעדינות, מסירים את חיבור הענף, חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים למסננת
4. מחממים חמאה וצולים את הכרישה למשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום וצולים לעוד 10 דקות מעל חום בינוני תוך כדי ערבוב
5. מוסיפים 3/4 כוס מיץ העגבניות ומבשלים למשך 5 דקות נוספות
6. מוסיפים חצי כף סוכר , עלי האורגנו, 2-3- קורט מלח, מעט פלפל שחור ואת הברוקולי. מערבבים ומבשלים לעוד 5 דקות
7. מחממים את גריל התנור
8. מניחים את הפסטה במסננת, מרטיבים ומסננים קלות. מעבירים לקערה ומעבירים למיקרו לחימום קל במשך 2 דקות
9. מסננים היטב ומעבירים לכלי פיירקס בינוני. מעל יוצקים מהרוטב ומערבבים קלות
10. מפזרים בנדיבות מפתיתי גבינת העמק ומעבירים לגריל התנור עד לריכוך הגבינה והשחמה קלה
11. מגישים חם עם טבסקו בצד למי שאוהב
דרג: