פסטה פנה ברוקפור, פלפלים וטימין

פסטה משביעה ברוטב צמחוני משובח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה ברוקפור, פלפלים וטימין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצל סגול בינוני קלוף
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 1 פלפל ירוק גדול
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 מקל סלרי קטן
  • 4 עלי סלרי קצוצים
  • 450 גרם פסטה פנה
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ענף טימין בינוני
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס גבינת "גליל רוקפור" של תנובה מגורדת בפומפייה גסה
  • לעיטור:
  • 4 ענפי טימין קטנים

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל והשום.
2. פורסים את מקל הסלרי לעובי בינוני
3. חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1ס"מ לערך.
4. מרתיחים מים לבישול הפסטה בסיר גדול ומוסיפים קורט מלח.
5. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-2 דקות.
6. מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס, פרוסות הסלרי, ענף הטימין והפלפלים ומזהיבים, מוסיפים את השום וצולים כדקה. מוסיפים את היין הלבן, מרתיחים ומצמצמים מעט את היין, תוך רתיחה קלה.
7. מוסיפים את השמנת ומרתיחים, מנמיכים את החום לרתיחה קלה ומבשלים להסמכה קלה תוך ערבוב.
8. במקביל מכניסים ומבשלים את הפסטה במים הרותחים כ5-7 דקות לרמת ריכוך "אל דנטה" ומסננים, ללא שטיפה.
9. מוסיפים אל רוטב השמנת את גבינת הרוקפור ומערבבים לזמן קצר, לחיבור מרכיבי הרוטב.
10. מעבירים את הפסטה המסוננת אל סיר הרוטב ומערבבים היטב.
11. מגישים בליווי ענפי טימין ועלי הסלרי הקצוצים מעל.
דרג: