פסטה פנה ברוטב פטריות, ערמונים, שמנת ובולגרית מעודנת

מנה טעימה שכולם יאהבו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה ברוטב פטריות, ערמונים, שמנת ובולגרית מעודנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס ערמונים רכים בוואקום (להשיג ברשתות השיווק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו, חתוכות מעט גס
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חצויות
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • 400 גרם פסטה פנה
  • 250 גרם גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה
  • אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס עירית קצוצה

אופן הכנה:


הכנה
1. חוצים את הערמונים.
2. מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ לצבע זהוב.
3. מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס, את השום הפרוס, את הפטריות החתוכות והערמונים וצולים כ-5 דקות מעל חום גבוה.
4. מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים את הנוזל לחצי.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה עם 2 קורט מלח ומערבבים מעל חום בינוני, להסמכה של הרוטב.
6. לפני ההגשה: מבשלים לרמת "אל דנטה" את הפסטה, מסננים היטב מהמים.
7. מוסיפים מעל הרוטב מהפסטה ומערבבים.
8. מעל המנות החמות מוסיפים בנדיבות בולגרית מעודנת מגורדת ומעליה אגוז מוסקט מגורר ועירית קצוצה.

 

דרג: