פסטה פנה ברוטב עגבניות, חציל ענבים ובולגרית

פסטה פנה ברוטב עגבניות, חציל ענבים ובולגרית, מנה ביתית וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה ברוטב עגבניות, חציל ענבים ובולגרית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גר' פסטה פנה (צינורות קצרים חלולים)
  • ½ כוס כרישה פרוסה דק
  • 1 ענף אורגנו טרי בינוני
  • 1/2 1 כוס ענבים שחורים גדולים
  • 1 חציל קטן
  • 7 עגבניות בינוניות בשלות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • קורט פלפל לבן גרוס
  • 150 גר' גבינה בולגרית 16%

אופן הכנה:

1. חוצים את הענבים ומוציאים את הגרעינים בעזרת סכין עדינה.
2. קולפים את החציל בעזרת קולפן ירקות וחותכים לקוביות קטנות.
3. חורצים בעגבניות חריץ בצורת איקס בינוני, מוציאים את עוקץ העגבניה לכל אורכו בעזרת סכין עדינה.
4. מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות כך שהמים יכסו את העגבניות.
5. מבשלים ל-2 דקות, מכבים את האש ומשאירים במים ל-5 דקות נוספות.
6. מסננים, מצננים, קולפים את העגבניות, חותכים לקוביות בינוניות.
7. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית וצולים את הבצל עם הכרישה ,קורט פלפל לבן גרוס, החציל והשום ל-5 דקות מעל חום בינוני.
8. מוסיפים את קוביות העגבניות, האורגנו, 1/4 כוס מים ו-2 קורט מלח וצולים במשך 10 דקות מעל חום בינוני, כשמקפידים לערבב מידי כמה דקות.
9. מוסיפים את הענבים עם כפית סוכר לבן ומעט מים ומבשלים תוך ערבוב קל ל- 10 דקות נוספות.
10. במקביל מבשלים את הפסטה בהרבה מים עם כפית מלח עד לריכוך "אל דנטה", מסננים היטב.
11. מעבירים את הפסטה החמה לצלחות, יוצקים מהרוטב ומעל מגרדים בולגרית בנדיבות.
12. מגישים חם
 
דרג: