פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת

מנת פסטה עשירה עם טונה, עגבניות ושמנת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה "פנה"
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה בינונית קלופה וחתוכה גס
  • 1 קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות טונה במים מסוננות
  • 2 מיכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • רבע לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פסטו
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות צנובר קלוי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 4 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים חצי כפית מלח.
2. מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים עד לריכוך (הפסטה צריכה להיות נוחה לנגיסה, מה שמכונה "אל דאנטה) ומצננים.
3. במחבת גבוהה מחממים כף שמן זית ומזהיבים את הבצל.
4. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ,את קוביות העגבנייה, רצועות הגזר והקישוא ומערבבים כ- 4 דקות.
5. מוסיפים למחבת את הטונה וקורט פלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות על להבה בינונית.
6. מוסיפים את השמנת ומחממים עד להסמכה קלה. מתבלים ברבע לימון סחוט, מלח וכפית פסטו.
7. מגבירים את הלהבה ומחממים תוך ערבוב עד להסמכה מלאה.
להגשה:
1. מעבירים 4 מנות של פסטה לקערה, יוצקים מעל שתי כפות מים ומחממים כדקה במיקרו.
2. מחלקים את הפסטה לקערות אישיות ומעל יוצקים מהרוטב. מפזרים מעל כל מנה את פתיתי הפרמזן והצנוברים ומגישים.
דרג: