פסטה פנה בליווי חזה עוף, פרנו וירקות

מנה מהירה ומשביעה בניחוח אניס: פסטה עם ירקות, קוביות עוף ופרנו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה בליווי חזה עוף, פרנו וירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בצל אדום חתוך קוביות קטנות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 3/4 כוס אפונת גינה "סנפרוסט", מופשרת
  • 400 גרם פסטה פנה
  • 8 עלי בזיליקום בינוניים קצוצים
  • 2 כפות פרנו
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כוס + 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל לבן גרוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון בינונית וצולים את הצנוברים תוך הקפצה מתמדת עד להשחמה קלה, מוציאים מיד לצלחת נפרדת לצינון.
2. מרתיחים סיר גדול עם מים לבישול הפסטה בליווי שליש כפית מלח.
3. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את קוביות חזה העוף ל-2 דקות בתיבול קורט מלח גס ומעט פלפל לבן גרוס עד להשחמה קלה (לא לריכוך מלא). מוציאים לצלחת על משטח העבודה.
4. מחממים 1/3 כוס שמן זית וצולים את הבצל עם הגזר והפלפלים צלייה קלה.
5. מוסיפים את הקישואים והאפונה, צולים במשך 5 דקות נוספות בתיבול של פלפל לבן גרוס.
6. במקביל לשלב זה מבשלים את הפסטה במים הרותחים לריכוך "אל-דנטה" ומסננים ללא שטיפה.
7. מוסיפים את קוביות חזה העוף עם עלי הבזיליקום לירקות בתיבול 2 קורט מלח דק.
8. צולים במשך 3 דקות ומוסיפים 2 כפות פרנו.
9. מערבבים לדקה.
10. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים.
11. מגישים חם עם הצנוברים הקלויים מעל.
דרג: