פסטה פנה בירקות עם ויניגרט פסטו

פסטה פנה בירקות עם ויניגרט פסטו, מתכון פסטה שישאיר טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פנה בירקות עם ויניגרט פסטו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה פנה של ברילה
  • 1 פלפל אדום חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 גזרים פרוסים דק
  • 2 קישואים פרוסים
  • 1 כוס פרחי כרובית קטנים
  • 8 פטריות שמפיניון חצויות
  • 2 פטריות ירדן חתוכות לרצועות
  • 1/2 כוס אפונה קפואה של סנפרוסט, מושרית במים חמים כ-3 דקות ומסוננת
  • 2 כפות שמן סויה
  • פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • לרוטב:
  • 3 שיני שום
  • כוס וחצי עלי בזיליקום ללא גבעול
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • 3 כפות צנובר קלוי
  • 1 כפית עלי טימין טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל לבן
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 2 כפיות חרדל חלק
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 3 כפות סויה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לריכוך "אלדנטה"
2. מעבירים למעבד מזון את מרכיבי הרוטב וטוחנים מעט –העלים ישארו מעט גסים.
3. מחממים את שמן הסויה ומקפיצים את כל הירקות ביחד לריכוך קל, כ-5 דקות.
4. מוסיפים את הרוטב ומחממים תוך ערבוב קל.
5. מוסיפים את הפסטה ומערבבים מספר דקות לחימום הפסטה.
6. מחלקים לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן בנדיבות ומגישים חם.


 

דרג: