פסטה פטריות כרישה שמנת וקולאז’ פרמזן

פסטה עשירה עם רוטב אלוהי, מנה מצוינת לחובבי הפטריות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פטריות כרישה שמנת וקולאז’ פרמזן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה מסוג טאלייטאלה או פטוצ’יני
  • לרוטב:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק מאוד
  • 1 פלפל חריף קטן ירוק חתוך לטבעות נקי מגרעינים
  • 3 כרישות בינוניות קצוצות דק (רק החלק הלבן)
  • 350 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות או לרצועות או פטריות שמפניון פרוסות
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • להגשה:
  • 1 שקית פתיתי פרמז׳ן מסדרת השף הלבן
  • חצי כוס עירית קצוצה

אופן הכנה:

1. להכנת הרוטב: ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן, מוסיפים בצל, פלפל חריף וכרישה, מטגנים עד שהכרישה תזהיב מעט, בוחשים מידי פעם, מוסיפים את פטריות הפורטובלו או השמפניון, מטגנים תוך כדי בחישה עד שלא ישארו נוזלים במחבת.
2. מוסיפים את היין ומאדים, מתבלים במלח, פלפל, סוכר ואגוז מוסקט. מוסיפים את שני סוגי השמנת, מביאים לסף רתיחה, מבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומחלקים לצלחות אישיות עמוקות. יוצקים מעל כל מנה מעט מהרוטב, זורים מעל גבינת פרמזן ועירית ומגישים.
דרג: