פסטה פטוצ'יני אלפרדו פטריות עם קישואים ואפונה

מתכון לא מסובך לאחת ממנות הפסטה העשירות ביותר. אנחנו אומרים: למה לא להביא את המסעדה הביתה?

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פטוצ'יני אלפרדו פטריות עם קישואים ואפונה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 קישואים ביונניים קלופים בקולפן, חתוכים לקוביות בגודל ס"מ 1
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • סלסלה וחצי של פטריות שמפיניון טריות חתוכות ל- ¼ ( את הקטנות יותר אפשר לחתוך לחצאים)
  • ½ כוס אפונה ירוקה "סנפרוסט" מופשרת בטמפרטורת החדר ומסוננת מנוזלים
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% סדרת השף הלבן של תנובה
  • אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס יין לבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה של פתיתי פרמז'ן של השף הלבן

אופן הכנה:

1. מחממים וממיסים את החמאה וצולים את הקישואים עם הבצל הסגול מעל חום בינוני למשך 5 דקות. מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס.
2. מוסיפים את הפטריות והאפונה וצולים למשך 5 דקות נוספות, עד לריכוך קל.
3. מוסיפים 1/3 כוס יין לבן, מבשלים 3 דקות נוספות עד לצמצום קל של הנוזלים ומוספים את השמנת המתוקה.
4. מתבלים ב- 2 קורט מלח, מעט מוסקט מגורר ומצמצמים את השמנת תוך בישול תוך ערבוב קל, מידי פעם, מעל חום לא מאוד גבוהה.
5. מבשלים את הפטוצ'יני ומסננים היטב.
6. מוסיפים מהפטוצ'יני אל הרוטב תוך ערבוב.
7. מפזרים פרמז'ן ומגישים.

דרג: