פסטה פטוציני ברוטב סלסה עם פילה אנשובי

פסטה מרעננת ברוטב צמחוני, מנה משביעה ומשובחת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עליזה שוורץ

דרג:
פסטה פטוציני  ברוטב סלסה עם פילה אנשובי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פטוצ'יני
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית שמן
  • 1/2 חבילת פתיתי פרמז׳ן מסדרת ״השף הלבן״
  • לסלסה:
  • 4 כפות שמן
  • 5 שיני שום מקולפות ומעוכות
  • 200 גרם רסק עגבניות מסוג רכז
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 קורט סוכר
  • קורט מלח
  • חופו עלי ריחן
  • 1 כוס מים
  • 1 קופסת פילה אנשובי אמיתי (50 גרם)

אופן הכנה:

1. להכנת הסלסה:
שמים במחבת פלדה כבדה עם מכסה מעט שמן. מוסיפים שום, רסק עגבניות, עגבניות טריות, פפריקה, סוכר, מלח, ריחן וחצי מכוס המים. מערבבים הכל היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה (מדי פעם להוסיף מהמים ולערבב).
2. חהכנת הפסטה:
מכניסים את הפסטה לסיר עם מים רותחים, מוסיפים את המלח והשמן ומבשלים לדרגת אל דנטה.
כשהפסטה מוכנה מסננים ומעבירים לצלחת הגשה.
3. יוצקרים מעל הפסטה את רוטב הסלסה המוכן. חותכים את האנשובי לרצועות של שתי סנטימטר ומפזרים, מעל שמים את פתיתי הפרמז׳ן ומקשטים בעלי ריחן.

דרג: