פסטה פוזילי ברוטב פלפלים צבעוני פיקנטי ובצלצלי פנינה

פסטה פוזילי ברוטב פלפלים צבעוני פיקנטי ובצלצלי פנינה, מתכון מדהים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה פוזילי ברוטב פלפלים צבעוני פיקנטי ובצלצלי פנינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 פלפלים אדומים בינוניים
  • 2 פלפלים ירוקים בינוניים
  • 2 פלפלים צהובים בינוניים
  • 2 עגבניות כמעט בשלות, בינוניות
  • ½ פלפל אדום חריף
  • ½ חצי כוס עלי בזיליקום
  • 1/3 כפית שטוחה של פפריקה חריפה אדומה
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן
  • 6 טיפות טבסקו
  • 400 גר' פסטה מסולסלת "פוזילי" לבנה
  • גבינת "קשקבל", מגורדת גס

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה וצולים את הפלפלים הצבעוניים והפלפל החריף עם העגבניות עד להשחמה מכל הצדדים. בעודם חמים, מעבירים לשקית, קושרים וכעבור 20 דקות קולפים בקלות.
2. חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 2 ס"מ ואת העגבניות חותכים לקוביות קטנות.
3. את הפלפל החריף קוצצים, את הבזיליקום קוצצים מעט גס ואת השום פורסים דק.
4. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הבצלצלים עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבניות וצולים למשך 3 דקות. מוסיפים את כל הפלפלים הצלויים, 1/3 כפית שטוחה פפריקה חריפה והשום וצולים למשך 5 דקות עם 2 כפות מים.
5. מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים ב- 2 קורט מלח, ו 6 טיפות טבסקו.
6. מבשלים במקביל את הפוזילי, מסננים היטב ומעבירים אל הרוטב החם ומערבבים.
7. מעל כל מנה מוסיפים מהקשקבל ומגישים חם בעיטור של צרור קטן של עלי בזיליקום טריים.

דרג: