פסטה עם קישואים

פסטה ברוטב פסטו עם קישואים מרעננים

מאת: אבשלום די-נור

דרג:
פסטה עם קישואים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב פסטו:
  • 1 צרור / חבילת בזיליקום - עלים בלבד
  • 1 צרור / חבילה פטרוזיליה - עלים בלבד
  • שמן זית
  • 2 כפות צנוברים
  • 2 כפות שקדים לבנים
  • 1 שן שום
  • 100 גרם גבינת פרמז׳ן - מגוררת
  • 4 קישואים - פרוסים דק
  • 500 גרם עגבניות שרי - חצויות
  • 500 גרם פסטה - (חבילה) הכי טוב צינורות עבים וקצרים (ריגאטוני או פאקרי)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. מכינים את הפסטו: מכניסים לבלנדר בזיליקום ופטרוזיליה ומעבדים בפולסים. מוסיפים בהדרגה שמן זית ומעבדים עד שמתחילה להיווצר מעין משחה. מוסיפים צנוברים, שקדים, פרמז׳ן ושן שום ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת רוטב סמיך. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
2. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן זית את פרוסות הקישואים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים את הפרוסות הזהובות על נייר סופג.
3. מנגבים את המחבת בנייר סופג ומחממים אותה היטב. מוסיפים שתי כפות שמן זית ואת העגבניות החצויות. ממליחים ומפלפלים ומטגנים על אש גבוהה עד שהעגבניות מתחילות להתרכך והרוטב שלהן מצטמצם.
4. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן חמצב "אל דנטה". מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
5. מוסיפים את הפסטו ומערבבים. מוסיפים את הקישואים והעגבניות ומערבבים. מגישים.

דרג: