פסטה עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

פסטה עם כדורי בשר ורוטב עגבניות

מאת: מתכון גולש

דרג:
פסטה עם כדורי בשר ורוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף עלי טימין
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 6 עלי מרווה
  • 1 צנצנת עגבניות מרוסקות ומסוננות (Passata)
  • 2 כפות רכז עגבניות איטלקי
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • מעט שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 חופן עלי בזיליקום שלמים
  • 500 גרם פסטה מסוג ספגטי או פטוצ'יני

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים בצל, שום, פטרוזיליה, טימין ומרסקים לתערובת פירורית.
3. מעבירים את התערובת המרוסקת לתוך קערה, מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל וביצה ולשים יחד לתערובת אחידה.
4. בידיים מעט משומנות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ, מניחים על תבנית ואופים במשך כ-10 דקות עד שהם מעט מזהיבים ומתמצקים. אם רוצים - אפשר להבריש את כדורי הבשר במעט שמן זית לפני האפייה.
5. בסיר גדול ורחב מחממים שמן זית ומטגנים בו שום ומרווה במשך כ-2 דקות.
6. מוסיפים פנימה עגבניות מרוסקות ורכז עגבניות ומערבבים.
7. מתבלים במלח, פלפל ושבבי צ'ילי ומערבבים היטב.
8. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר האפויים ומביאים לרתיחה.
9. מנמיכים את האש ומבשלים במשך חצי שעה לפחות.
10. מוסיפים את עלי הבזיליקום לרוטב ממש לפני ההגשה ומערבבים.
11. מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה, מסננים ושמים בקערת הגשה.
12. יוצקים את רוטב העגבניות עם כדורי הבשר על הפסטה ומגישים.

דרג: