פסטה עם ירקות ירוקים שמנת ופרמזן

אטריות פטוצ׳יני שעשויות בדיוק במידה עם רוטב שמנת עשיר בטעמים לארוחה מיוחדת

מאת: עורך שף לבן \

מקור מתכון: בני סידא

דרג:
פסטה עם ירקות ירוקים שמנת ופרמזן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פטוצ’יני
  • לרוטב
  • 60 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 תחתיות ארטישוק מוקפא ומופשר
  • 1 כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
  • 4 ראשי ברוקולי מופרדים לתפרחות ללא הגזעים טריים או מוקפאים ומופשרים
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • להגשה
  • 1/2 צרור עירית קצוצה
  • 1 שקית פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:


1. ממיסים במחבת כבדה חמאה ושמן זית, חותכים את תחתיות הארטישוק לרצועותו מוסיפים למחבת יחד עם האפונה והברוקולי. מטגנים כ-10 דקות ובוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים בצל ירוק ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. במקביל מבשלים את הפטוצ’יני לפי הוראות היצרן.
3. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה יוצקים מעל את הרוטב, זורים את העירית ופתיתי הפרמזן ומגישים.
 

דרג: