פסטה עם גבינות בנגיעת פרי הדר

פסטה בניחוח פירות הדר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: assis assis

דרג:
פסטה עם גבינות בנגיעת פרי הדר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 לימונים
  • 2 תפוזים
  • 3-4 שיני שום או 2 כפות שום כתוש "דורות"
  • 500 מ"ל שמנת 38% שומן "השף הלבן"
  • 800 גרם ספגטי
  • 200 גרם גבינת פרמזן
  • 200 גבינת מוצרלה
  • 3-5 כפות "טבסקו"
  • 2 פלפל אדום או ירוק חריף ללא הגרעינים הלבנים
  • 5-7 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 8-10 עלי נענע טריים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מגרדים עם קולפן ירקות את קליפות התפוזים והלימונים, ללא הקליפה הלבנה
2. סוחטים לכלי אחד את המיץ מהתפוזים והלימונים
3. את פנים הפירות מגרדים עם מזלג לאותו הכלי
4. מרתיחים סיר גדול עם מים, מוסיפים 1 כף מלח ומחכים לרתיחה
5. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן
6. בינתיים מחממים מחבת בשמן זית, מוסיפים שום ולאחר הזהבה קלה מוסיפים את מיץ ההדרים (עם הפרי), גרד קליפות הפרי, טבסקו, שמנת, מלח ופלפל. מבשלים כ- 4-5 דקות עד שמתקבל נוזל סמיך מעט
7. מוצאים את הפסטה למסננת 
8. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים היטב עם הרוטב ובמקביל מכניסים את הגבינות שפוררו ביד
9. חותכים את הפלפלים החריפים לקוביות קטנטנות ומוסיפים למחבת תוך כדי עירבוב מסיבי
10. מוציאים לצלחת הגשה, מוסיפים את עלי הנענע מעל לקישוט
 

דרג: