פסטה עם ברוקולי

פסטה עם ברוקולי

מאת: בועז גרדוס

דרג:
פסטה עם ברוקולי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 75 גרם חמאה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 800 גרם תפרחות ברוקולי קפוא
  • מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • סלסלת פטריות שמפניון קטנות קצוצות גס
  • מלח
  • פלפל
  • 5 שיני שום קצוצים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 6 כפות פירורי לחם מתובלים בשום
  • 3 ביצים קשות קצוצות
  • 2 כפות תערובת עשבי תיבול איטלקית בנוסח טוסקנה או טימין
  • חבילת ספגטי של פסטה ברילה (מומלץ פסטה ברילה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
2. מפשירים את הברוקולי תחת מי ברז ומניחים במחבת יבשה למשך 5 דקות.
3. מחלקים את הברוקלי לפרחים בגודל אחיד.
4. ממיסים 50 גרם חמאה ורבע כוס שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל לפני שהמחבת לוהטת, מאדים במשך 2 דקות לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ו-4 שיני שום ל-3 דקות נוספות, מתבלים במלח, פלפל ובתערובת עשבי תיבול.
5. מוסיפים את הברוקולי והשמנת למחבת וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.
6. במחבת נוספת ממיסים את יתרת החמאה, מוסיפים את השום שנותר ואת פירורי הלחם ומטגנים קלות.
7. מסננים את הפסטה ומניחים בקערה יחד עם תערובת הברוקולי. מפזרים מעל ביצים, פירורי לחם וגבינה. ניתן להכניס את המנה לתנור ל-20 דקות.
דרג: