פסטה בשמנת ופטריות

פסטה עשירה וטעימה ברוטב שמנת ופטריות. קלה להכנה.

מאת: גולן עטרי

דרג:
פסטה בשמנת ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 חבילת פסטה רצוי פנה
  • 8 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות פטריות טריות
  • 2 כפות חמאה (לטיגון)
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

הכנת הפסטה:
1. מחממים בסיר גדול, או בסיר פסטה 8 כוסות מים עם 2 כפות שמן וכף מלח על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהפסטה רכה. (איך יודעים? מוציאים אחת בזהירות, נושפים וטועמים. הפסטה צריכה להיות רכה וגמישה, אבל לא רכה מדי. מי שאוהב את הפסטה שלו רכה מאוד, יכול לבשל אותה עוד קצת).
3. מכבים את האש, מחזיקים את ידיות הסיר במטליות סירים, מסירים מן הכיריים ומעבירים לכיור. (זהירות - הסיר כבד והאדים חמים).
4. שופכים את המים עם הפסטה לתוך מסננת גדולה, מעל לכיור ומעבירים לקערה.

הכנת הרוטב:
1. קוצצים את הפטריות על קרש חיתוך וכותשים את שיני השום בכותש שום.
2. שמים 2 כפות חמאה במחבת, מחממים על אש גבוהה, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים בזהירות כ- 3-2 דקות, עד שהפטריות משחימות.
3. מוסיפים את השמנת, השום הכתוש, המלח ואגוז המוסקט, ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים עוד כ-2 דקות, מכבים את האש ויוצקים את הרוטב על הפסטה.

דרג: