פסטה ברוטב תמרים

פסטה ברוטב שמנת מתקתק המקבל את טעמו מתמרים יבשים, מנת קינוח יוצאת דופן באווירת ט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה ברוטב תמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 חבילת פתיתי גבינת פרמז'ן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • 500 גרם פסטה פנה יבשה
  • 100 גרם תמרים יבשים מגולענים
  • 1 כוס יין מוסקט לבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

הכנה:
1. מרכזים בסיר בינוני את יין המוסקט לחצי מהכמות.
2. ממיסים במחבת טפלון עמוקה את החמאה, מוסיפים את התמרים, מורידים לאש קטנה ומוסיפים את יין המוסקט המרוכז.
3. מוסיפים את פתיתי הפרמז’ן לרוטב התמרים ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
4. מוסיפים את גביעי השמנת ומורידים לאש קטנה.
5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
6. יוצקים לצלחת עמוקה את הפסטה ובמרכז יוצקים את רוטב התמרים.
7. טובלים כף בדבש התמרים ומפזרים מעל הפסטה. מקשטים בפקאן מסוכר.
דרג: