פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין

מנה טעימה ומשביעה

מאת: בועז גרדוס

דרג:
פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גר' פסטה ברילה דקה
  • לרוטב:
  • 100 גר' חמאה מלוחה
  • 1 בצל אדום קטן, חתוך לפרוסות
  • 1 בצל לבן קטן, חתוך לפרוסות
  • 330 גר' פטריות פורטובלו, חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס שמפניה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1/2 כף גרעיני פלפל שחור מרוסק
  • 1 ליטר יין לבן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 100 גר' פרמזן תנובה

אופן הכנה:

הכנה
1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
2. מחממים את החמאה עד להמסה, מוסיפים את הבצל האדום ואת הבצל הלבן ומבשלים עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את הפטריות, 3. מערבבים ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים. בכלי נפרד מבשלים את השמפניה עם הרוזמרין והפלפל השחור. מסננים.
4. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
6. יוצקים את הרוטב לפסטה.

דרג: