פסטה ברוטב גבינות

פסטה מרעננת ברוטב של שלוש גבינות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבטלנה פוגורלוב

דרג:
פסטה ברוטב גבינות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה עבה (סלילים, צינורות או קונכיות)
  • ½ כוס גבינת פרמז׳ן מגוררת
  • לרוטב:
  • 5 כפות חמאה
  • מלח
  • לפחות ½ כפית פלפל, רצוי פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 3 משולשי גבינה מותכת בטעם טבעי
  • 10 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • כמה עלי רוזמרין (לא חובה)
  • ½ כוס חלב

אופן הכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גבוה מכוסה. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה.
2. בינתיים מכינים סיר-מחבת גדול. שמים בו את החמאה, המלח, הסוכר, הפלפל, הגבינות (חוץ מהפרמזן) ועלי הרוזמרין, ומערבבים על להבה בינונית.
3. כשהרכיבים בסיר-מחבת מתפוררים, מוסיפים את החלב ובוחשים היטב.
4. לאחרשהפסטה בושלה 6 דקות, מעבירים אותה בכף מחוררת למחבת. לפני שמתחילים בערבוב, בוזקים מלח על הפסטה שבמחבת.
5. מערבבים בכף עץ בעדינות תוך חימום, כך שכל אטרייה תעטה רוטב. מפסיקים לאחר 5-7 דקות.
6. בוזקים פרמזן ומגישים.

דרג: