פסטה בגבינות וכרישה

בואו לגוון את ארוחת הפסטה המשפחתית עם מתכון נפלא וממכר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
פסטה בגבינות וכרישה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה פסטה
  • 320 גרם כרישה קצוצה
  • 100 גרם עגבניות מיובשות "אוליביה" קצוצות
  • פלפל
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • טימין
  • 1 כוס מי בישול של הפסטה
  • 1 כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 120 גרם גבינת ברינזה צאן 20% "פיראוס" תנובה מפוררת
  • 80 גרם גבינת קשקבל "גלעד" תנובה מגורדת
  • 100 גרם גבינת עיזים "פרומעז" מפוררת
  • 200 גרם פתיתי עמק למאפים "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן 23% "השף הלבן"
  • לפירורי הלחם:
  • קופסאת אנשובי מסונן וקצוץ
  • 8 כפות פירורי לחם
  • 2 שיני שום קצוצות דק מאוד
  • 2 כפות זעתר יבש
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה הכי דק שאפשר

אופן הכנה:

אופן הכנת הפסטה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים בצד כוס ממי הבישול של הפסטה.
2. בסיר בינוני מחממים כ-4 כפות שמן זית ומוסיפים פנימה את הכרישה עם 2 כפות מי ברז ומעט מלח. סוגרים המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהכרישה מתרככת.
3. מוסיפים עגבניות מיובשות, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט וחצי כפית עלי טימין. מבשלים דקה נוספת ומוסיפים את השמנת ומי הבישול ששמרנו. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות נוספות ללא המכסה. מוסיפים פנימה את הפסטה, מבשלים דקה נוספת ומורידים מהאש.
4. את הגבינות מערבבים בקערה נפרדת. מוסיפים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
5. מחלקים את הפסטה לכלים חסיני חום אישיים ומחלקים ביניהם את הנוזל שנשאר בסיר.

אופן הכנת פרורי הלחם:

1. מחממים מחבת יבשה לחום בינוני ומוסיפים את פרורי הלחם. מערבבים עד להזהבה קלה, מורידים מהאש ומקררים.
2. במחבת קרה שמים 3 כפות שמן זית ואת האנשובי, מחממים על להבה בינונית עד שהאנשובי כמעט נמס. מוסיפים את השום והזעתר, מערבבים היטב ומבשלים כדקה נוספת. מורידים מהאש ויוצקים על פירורי הלחם. 
3. מוסיפים לפרורי הלחם גם את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
4. מפזרים מעל מנות הפסטה את פירורי הלחם המתובלים ואופים בתנור גריל על כ-225 מעלות עד לקבלת צבע שחום נאה. 
דרג: