פסטה אפונה ירוקה, עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית

גם פסטה, גם ירקות וגם גבינה. מתכון שהוא חגיגה צבעונית וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה אפונה ירוקה,  עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת פסטה קצרה לבחירה (במשקל 500 גרם)
  • 1/2 שקית אפונת גינה עדינה של סנפרוסט
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
  • חופן עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • גבינה בולגרית של פיראוס, מפוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים מחבת פסים. כשמחבת חמה, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את העגבניות. מנמיכים ללהבה נמוכה וצולים את העגבניות עד שהן צרובות וטעמן הופך מרוכז. לחילופין, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים את העגבניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. 'מייבשים' את העגבניות בתנור כשעה.
2. מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומנחים בצד.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול. מוסיפים את האפונה, העגבניות הצרובות ופלפל צ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
4. מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.
דרג: