פסטה אפויה עם עגבניות שרי, תרד ודואט של גבינות

פסטה אפויה עם עגבניות שרי, תרד ודואט של גבינות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פסטה אפויה עם עגבניות שרי, תרד ודואט של גבינות
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: תבנית חסינת חום או 4 תבניות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (כ-500 גרם) פסטה פנה או קונכיות
  • 300 גרם (כ-30 יחידות) עגבניות שרי חצויות או עגבניות תמר חתוכות לרבעים
  • 1 ענף טימין
  • 250 גרם תרד טרי, קצוץ גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינת גאודה , מגוררת
  • 4 כפות חמאה
  • ¼ כוס (50 גרם) פרורי לחם
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות) ומשמנים את התבני/יות.
2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה,.מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
3. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים עלי תרד וטימין ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל כשתי דקות נוספות ומסירים מהאש. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
4. מסדרים את הפסטה בתבני/יות ומפזרים מעל גבינת גאודה.
5. במחבת קטנה ממיסים את החמאה, מוסיפים פרורי לחם וממשיכים לחמם כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים פתיתי פרמזן. מפזרים את התערובת מעל התבני/יות עם הפסטה ומעבירים לתנור לכ-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה מעט. מגישים חם.
דרג: