פסטה אביבית

מתכון מיוחד לפסטה עם ירקות וגבינות שתעשה לכם הרבה שמחה בלב. מנה קלילה, טעימה וצבעונית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי

דרג:
פסטה אביבית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם פסטה פרפלה
  • 1 שן שום כתושה
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כוס פרמז'ן "גבע" תנובה מגורד
  • 1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות (תלוי בחריפות)
  • 1 כוס אפונה עדינה "סנפרוסט"
  • 1 קישוא צהוב
  • 100 גרם גבינה צפתית עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס עלי נענע קרועים ביד
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. מבשלים במים רותחים ממולחים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים.
2. מבשלים את האפונה כ-2 דקות במים רותחים ממולחים. מסננים. מצננים.
3. בעזרת מנדולינה חותכים את הקישוא לרצועות דקות, או לחילופין, חותכים לעיגולים. מניחים בתוך תבנית אפייה את רצועות הקישואים, בוזקים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
אופים ב- 200 מעלות עד שהקישואים מוכנים וזהובים. מצננים.
4. מערבבים את שמן הזית עם שן השום ומערבבים עם פסטה, פרמז'ן, אפונה, קישואים, צ'ילי ועלי נענע. מוסיפים מלח לפי הטעם. 
5. בעת ההגשה מפזרים את קוביות הגבינה הצפתית .
דרג: