פנקייק

מתכון קלסי וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנקייק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות סוכר
  • ביצה אחת
  • 3 רבעי כוס חלב
  • 2 כפות שמן
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

הכנה
1. מנפים את הקמח ואפקת האפייה לתוך הקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר.
2. טורפים את הביצה בקערה הבינונית. מוסיפים את החלב,  2 כפות השמן ותמצית וניל  ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים בכף עץ, היטב ובזהירות,רק עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית די סמיכה.
4. משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בכפית שמןומחממים בחום בינוני גבוה.
5. כאשר המחבתיות מתחילות ליצור בועות גדולות- מחזיקים בידית המחבת והופכים במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
6. מוציאים את המחביתיות מהמחבת (לא צריך להפוך שנית). ממשיכים להכין מחביתיות עד שכל הבלילה נגמרת. מגישים עם סירופ בטעם מייפל או שוקולד.

דרג: