פנקייק תירס

פנקייק בריא וטעים לפתוח איתו את היום - מומלץ להשתמש בתירס טרי, שהופך את הפנקייק לארוחה צמחונית, מפתיעה ומהירה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנקייק תירס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קלחי תירס מבושלים או קופסת שימורים קטנה של תירס
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס (כ-85 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת 'השף הלבן'
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמז׳ן מסדרת 'השף הלבן'
  • מלח
  • פלפל
  • 3 כפות חמאת 'תנובה' לטיגון

אופן הכנה:

1. מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה או לחילופין מסננים את הנוזלים מקופסת התירס לקבלת תירס יבש.
2. בקערה בינונית מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. ממשיכים להקציף עד להעלמת כל הגושים הגדולים. מוסיפים לאט את השמנת עד שמתקבלת בלילה נוזלית אך לא מידי. מתבלים במלח ופלפל.
3. במחבת גדולה (מומלץ טפלון) מחממים חמאה. בעזרת מצקת יוצקים למחבת שניים עד שלושה עיגולים בקוטר 5 ס"מ . מטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (מוסיפים חמאה לפי מידת הצורך), מטגנים כשתי דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה. חוזרים על התהליך עד לסיום הבלילה. מגישים טרי וחם. [את הבלילה ניתן להכין כמה שעות לפני הטיגון].
4. לגיוון ויצירתיות : ניתן להשתמש בחותכנים (קורצנים) ליצירת פנקייק בצורות שונות לפי בחירה.
 

דרג: