פנקייק פרג שמנת חמוצה

פנקייקים שמנמנים ונימוחים עם נגיעות פרג ושמנת חמוצה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פנקייק פרג שמנת חמוצה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (25 גרם) פרג שלם, לא טחון
  • 1 כף קליפת לימון מגורדת
  • 1 ביצה
  • 1 כוס ריוויון של תנובה
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
  • להגשה:
  • סירופ מייפל
  • שקדים פרוסים, קלויים

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון. 
2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצה. מוסיפים את הריוויון, השמן והתמציות.
3. מוסיפים את תערובת הקמח היבשה לבלילה ומערבבים רק עד לתערובת אחידה.
4. מחממים מחבת מעל חום בינוני-גבוה ומשמנים קלות. יוצקים כ-1/4 כוס (304 כפות) מהבלילה למחבת החמה.כשפני הפנקייק מתחילים לבעבע הופכים בעדינות לצד השני עד להזהבה, כדקה נוספת. מגישים חם עם סירופ מייפל ושקדים קלויים 

דרג: