פנקייק עם שמנת של פעם תאנים ודבש

מתכון לשבת בבוקר: פנקייקים אישיים עם שמנת, תאנים ודבש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
פנקייק עם שמנת של פעם תאנים ודבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 5 כפות סוכר חום דמררה
  • 1/2 כפות מלח
  • 8 כפות שמן תירס
  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס חלב תנובה
  • 3/4 כוס ריוויון תנובה
  • לטיגון:
  • חמאת תנובה
  • ~להגשה~~
  • להגשה:
  • 12 תאנים גדולות ובשלות או כל פרי עונתי אחר
  • 3 גביעי שמנת אורגינל או שמנת של פעם
  • דבש לפי הטעם

אופן הכנה:

1. שמים במעבד מזון קמח ומלח ומעבדים מספר שניות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
2. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טורפים היטב ומעבירים לבקבוק עם פתח רחב או לכד עם פייה.
3. משמנים שתי מחבתות בשמן או בחמאה ויוצקים עט מהבלילה (כשליש כוס). מטגנים על להבה נמוכה משני הצדדים עד להזהבה.
4. שמים בצלחת מספר פנקייקס אחד על השני, שמים מעל תאנה חתוכה לרבעים כף גדושה שמנת של פעם יוצקים מעל דבש לפי הטעם ומגישים.

דרג: