פנקייק לפסח עם תותים וסירופ מייפל

מגדל פנקייקים לפסח

מאת: בר מרדכי

דרג:
פנקייק לפסח עם תותים וסירופ מייפל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוסות חלב
  • 3/4 כוס קמח מצה רגיל (גס)
  • 1 כף סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית גדושה אבקת אפה
  • מעט חמאה לטיגון
  • להגשה:
  • סירופ מייפל חם
  • תותים טריים, מנוקים וחצויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מרתיחים כוס חלב.
2. שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
3. מערבבים פנימה ביצים ושמן, אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
4. מוסיפים חצי כוס חלב קר ואבקת אפיה וטורפים לבלילה אחידה.
5. מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקיה).
6. מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.

דרג: