פנקייק ירקות עם רוטב עגבניות

פנקייקס מלוחים ומפתיעים במילוי ירקות ורוטב עגבניות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנקייק ירקות עם רוטב עגבניות
שף חובבן - בינוני

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לפנקייקס:
  • 3 קישואים מגוררים
  • 2 גזרים מגוררים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד קלוף ומגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל וקמצוץ סוכר
  • 2 ביצים טרופות
  • חצי כוס קמח מצה או 4 כפות קמח תפוח אדמה
  • כפית פפריקה
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:
1. מזהיבים בסיר קטן את הבצל בשמן מספר דקות
2. מערבבים מידי פעם ומוסיפים את השום הכתוש
3. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה
רוטב זה אפשר להכין מראש וגם להקפיא

מכינים את הפנקייק:
1. סוחטים את הירקות המגוררים מנוזלים ושמים אותם בקערה
2. מוסיפים את השום, מלח, פלפל וקמצוץ סוכר, הביצים והפפריקה
3. מערבבים היטב ומוסיפים את קמח המצה או קמח תפוח אדמה
4. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה שאפשר להכין ממנה לביבות
5. מחממים את השמן במחבת. יוצקים מספר כפות של בלילה על המחבת לקבלת לביבות עגולות ומשטחים אותן מעט בעזרת הכף
6. מטגנים עד שהן מזהיבות 4-5 דקות והופכים לצד השני לעוד 2-3 דקות עד להזהבה
7. מעבירים לנייר סופג ומכינים כך את כל כמות הבלילה. מגישים את הפנקייקס עם רוטב העגבניות ואוכלים מיד
 

דרג: