פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים

פנקייק המתאפיין בארומה מעוררת תיאבון ומראה מפתה, מתכון חביב על ילדים במיוחד

מאת: דליה כהן

דרג:
פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 16 פנקייקים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס צימוקים
  • תפוח עץ ירוק
  • מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס חלב קר
  • ו ביצה
  • 1 כף סוכר חום
  • כפית דבש
  • כוס קמח רגיל
  • 3/4 שקית אבקת אפייה
  • גרידת תפוז או כפית ליקר
  • קינמון לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. שמים במג'ימיקס: 1/2 כוס צימוקים לבנים, תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות, כף שמן. כותשים כמה דקות ומדי פעם מנקים את דפנות הקערה ושוב מפעילים.
2. שמים בקערה עמוקה: שמנת חמוצה, חלב, ביצה, סוכר חום, דבש, קמח, אבקת אפייה, גרידת תפוז וקינמון. מוסיפים לקערה את עיסת התפוח והצימוקים ומערבבים. 
3. מרססים מחבת בשמן (מומלץ להשתמש במחבת שקעים), יוצקים עיסה בכמות של כף במרווחים. מטגנים על להבה קטנה עד שהפנקייקים משחימים ומעל מתחילות להיווצר בועות, הופכים עם כף רגילה ונעזרים במזלג. מטגנים גם את הצד השני עד שישחים קלות. בהתאם לצורך מרססים שוב בשמן.
4. מגישים חם עם מגוון אופציות: גלידה, טחינה מעורבבת עם סילאן ואגוזים, אפשר להבריש קונפיטורה ולבזוק קוקוס ואגוזים או לבזוק רק אבקת סוכר.
דרג: