פנקייק גבינה עם סלט תותים וקצפת

מנה שהיא גם קינוח, פנקייק שכל הילדים אוהבים ומגישים עם כל התוספות שאוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנקייק גבינה עם סלט תותים וקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 - 25 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח
  • 1/3 (250 גרם) גביע גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 250 גרם תותים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת עמידה לקצפת 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 250 מ"ל רוטב מייפל לקישוט (אם רוצים)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית מקציפים יחד ביצים, 1/4 כפית מלח, סוכר לבן וקמח עד להעלמת הגושים. מוסיפים את השמנת והגבינה לבנה וממשיכים לערבב. במידה והתערובת נוזלית מידי מוסיפים מעט קמח ומערבבים.
2. לסלט פירות ולשמנת: מורידים את העלים מהתותים וחותכים לרבעים. מערבבים בכלי חומץ בלסמי וסוכר חום ומניחים בצד עד להגשה. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת עם סוכר וניל כ-2 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לצינון במקרר עד להגשה.
3. מחממים מחבת בינונית (מומלץ טפלון) עם מעט שמן. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת ומנמיכים את האש לבינונית. ברגע שמופיעות בועות במרכז הפנקייק הופכים לצד השני ומטגנים כדקה וחצי. מגישים יחד עם סלט תותים, רוטב מייפל (אם רוצים) וקצפת.

דרג: