פנקייקים הולנדים במילוי ריבה

פנקייקים הולנדים במילוי ריבה, מוגשים ישר מהמחבת! רכים ואוריריים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליהי קרויץ

דרג:
פנקייקים הולנדים במילוי ריבה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 40 פנקייקים קטנים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
  • ריבת תותים למילוי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהקמח ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה
2. מחממים את מחבת הפנקייקים באש בינונית ומשמנים אותה בקצת חמאה או שמן
3. בעזרת כף יוצקים לכל שקע במחבת מעט מהעיסה ובמהירות מוסיפים לכל פנקייק רבע כפית ריבה
4. מכסים במהירות היטב את הריבה עם עוד קצת עיסה (אחרת הריבה תדבק למחבת)
5. כשהפנקייק קיבל צבע בתחתית הופכים אותו לצד השני. משאירים לעוד כחצי דקה עד שמזהיב
6. מגישים ישר מהמחבת. ניתן להגיש עם אבקת סוכר, קצפת, פירות יער, תותים, סירופ מייפל, שמנת חמוצה  או רוטב שוקולד
*אפשר להכין גם במחבת רגילה- פנקייקים גדולים יותר
 

דרג: