פנקוטה תפוחים עם תפוחים מקורמלים

הסיידר מתבל את הקרם, שבדרך כלל מתהדר בטעמי וניל טהור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנקוטה תפוחים עם תפוחים מקורמלים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 מ”ל סיידר תפוחים
  • 3 מיכלים (750 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם (1+1/4 כוסות) סוכר
  • כמה טיפות תמצית וניל
  • 14 גרם ג’לטין מרוכך ב-5 כפות מים
  • לתפוחים:
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 תפוחי עץ מסוג גרנד חתוכים לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 30 גרם ליקר תפוחים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1.מכינים את הפנקוטה: מביאים לרתיחה סיידר, שמנת וסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים וניל וג’לטין מרוכך ומערבבים עד שנמס. מסננים ויוצקים לכוסות עד שלושת רבעי הגובה. מקפיאים לשעה או עד שמתמצק.
2.  מכינים תפוחים מקורמלים: ממיסים סוכר לקרמל. מוסיפים תפוחים ומניחים להם 3-2 דקות, עד שהם מגירים נוזלים. מוסיפים חמאה, מערבבים וממשיכים לבשל בקרמל עד שכל הנוזלים “מתייבשים”. מוסיפים קלבדוס ומסירים מן האש. מניחים להתקרר.
3.  לפני ההגשה מניחים כפית גדושה של תפוחים בכל כוס פנקוטה ומגישים.

דרג: