פנקוטה נענע

מתכון מרענן לשבועות המבוסס על הקינוח האיטלקי הפופולארי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פנקוטה נענע
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות\תבנית שקעים או כוסות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 עלי ג'לטין (או קצת פחות מ-1 כף אבקת ג'לטין)
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 0.33 כוס סוכר
  • 0.5 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 4-5 גבעולי נענע
  • 0.5 כוס חלב 3% של תנובה
  • 0.25 כוס ריוויון
  • שמן צמחי, לשימון התבניות

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. משרים את עלי הג'לטין בקערית עם מעט מים קרים עד לריכוך.
2. בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והסוכר. חוצים את מקל הווניל לאורכו, מגרדים את תכולתו לתוך הסיר כולל התרמיל ומביאים לרתיחה. 
3. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי הנענע ומשרים כ-5 דקות. 
4. מוסיפים את עלי הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס לחלוטין.
5. מעבירים את התערובת דרך מסננת. מוסיפים את החלב והרוויון ומערבבים.
6. משמנים כוסות הגשה או תבנית שקעים ומחלקים בניהם את הבלילה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה (או למשך הלילה). את הפנה קוטה ניתן להגיש בכוסות עצמן או להפוך על גבי צלוחיות הגשה. לחילוץ הפנקוטה מהתבנית, טובלים את תחתית התבנית במים רותחים כ-10 שניות לפני שהופכים.  
דרג: