פנקוטה יוגורט ברוטב דובדבנים

קינוח אישי במראה מרהיב ומעורר תאבון, מתאים במיוחד לאירוח באירועים חגיגיים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
פנקוטה יוגורט ברוטב דובדבנים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גביעים (400 גרם) "יופלה" לבן 3%
  • 1/2 כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3% של "תנובה"
  • 2 כפיות (8 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/2 כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
  • לרוטב:
  • 1 כוס דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
  • 2-1 כפות סוכר (תלוי במתיקות הדובדבנים)
  • 2-1 כפות מים
  • 1 כפית ליקר תפוזים (קוואנטרו, טריפל סק או גרנד מארנייה)

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את הפנקוטה: מערבבים יוגורט ודובדבנים בקערה ומניחים בצד.
2. יוצקים חלב לסיר קטן, זורים מעל אבקת ג'לטין ומשהים כ-10 דקות.
3. מוסיפים סוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהג'לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מצננים 5 דקות.
4. יוצקים את החלב החם לתערובת היוגורט ומערבבים היטב.
5. יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
6. מכינים את הרוטב: טוחנים דובדבנים, סוכר, מים וליקר תפוזים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בכלי אטום במקרר.
דרג: