פנה קוטה

פנה קוטה מושלמת לכל אירוח

מאת: אליסה דונצ'ו

דרג:
פנה קוטה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שמנת מתוקה של תנובה 35% 500 מ"ל
  • מקל וניל (תרמיל וניל)
  • 50 גרם סוכר
  • ג'לטין - 2 עלים (עדיפות לג'לטין עלים ולא אבקה)
  • לקישוט:
  • פירות יער

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מניחים עלי ג'לטין במים וממתינים שיתנפחו.
2. יוצקים שמנת מתוקה לסיר. חותכים תרמיל וניל, מוציאים את הזרעים ושמים הכול בסיר (גם את המקל וגם את הזרעים). מביאים את השמנת לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עוד 15 דקות.
3. מורידים את הסיר מהאש ומוציאים את מקל הוניל. שמים את ג'לטין בסיר ומערבבים להמסה.
4. שופכים הכול ל-4-6 תבניות קטנות ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות.
5. לפני ההגשה מניחים את התבניות כמה שניות במים חמים והופכים את הג'לי על הצלחת.
5. מקשטים בפירות יער טריים.
דרג: