פנה קוטה קפה עם רוטב קרמל

מאיטליה באהבה - תחתית קרם שמנת עשיר, מעורבב עם שני סוגי שמנות לאיזון של טעם, מרקם ואחוזי שומן, מעליו רוטב סמיך עם טעמים של קרמל ושמנת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנה קוטה קפה עם רוטב קרמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפנה קוטה:
  • 500 מ"ל (סה"כ 2 מיכלים) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 מקל וניל
  • 100 גרם פולי קפה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 עלי ג'לטין
  • לרוטב:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. לפנה קוטה: מביאים לרתיחה את שמנות, סוכר, וניל (חוצים את המקל ומוציאים בעזרת הסכין את הגרגירים) ופולי קפה. מבשלים על להבה נמוכה למשך 5 דקות. מכבים להבה, ממתינים 10 דקות ומסננים.
2. משרים את עלי הג'לטין במים קרים למשך דקה, עד שהוא מתרכך. סוחטים היטב ובוחשים אל תערובת השמנות עד להמסה מלאה.
3. יוצקים לכלים אישיים ומצננים למשך 4-6 שעות במקרר.
לרוטב:
1. מחממים את הסוכר עם 4 כפות מים, עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל מביאים את השמנת לרתיחה.
2. יוצקים את השמנת החמה בהדרגה על הקרמל ומערבבים 2-3 דקות, עד לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
להגשה:
1. יוצקים רוטב קרמל על הפנה קוטה, מקשטים בפולי קפה ומגישים.

 
דרג: