פנה קוטה פירות אדומים על מדליון בצק עלים חמאה

קינוח מושלם שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו ויהפוך את השולחן שלכם לבלתי נשכח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פנה קוטה פירות אדומים על מדליון בצק עלים חמאה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תבנית שקעים מסיליקון או כוסות מפלסטיק קוטר 5 ס"מ
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • לפנה קוטה:
  • 2 מיכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות אדומים קפואים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין
  • 4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.
2. בסיר בינוני מרתיחים שמנת. מורידים מהאש ומעבירים לקערה לצינון בטמפרטורת החדר.
3. קוצצים היטב במעבד מזון את הפירות האדומים, הסוכר ושתי כפות מים. מוסיפים את תערובת הפירות לשמנת שהורתחה ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים סוכר.
4. בכוס קטנה מערבבים היטב, בעזרת מזלג, את מיץ הלימון והג'לטין ומחממים במיקרוגל במשך 20 שניות. מוסיפים לשמנת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
5. ממלאים את התבניות ומעבירים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות.
6. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח. זורים על 2/3 מהבצק חצי מאבקת הסוכר ואת הקינמון ומרדדים מעט מעל כדי שהאבקה לא תתפזר. מגלגלים את הבצק לרולדה מהצד הצר יותר של המלבן. חותכים מהרולדה 12 פרוסות בעובי חצי ס"מ.
7. זורים אבקת סוכר על משטח עבודה ובעזרתו מרדדים את פרוסת הרולדה לבצק אליפטי דק בעובי של 2 מ"מ. מניחים על תבנית האפיה, מניחים מעל נייר אפיה נוסף ותבנית אפיה נוספת באותו גודל. אופים מכוסה כ-8 דקות.
8. מורידים את תבנית האפיה העליונה וממשיכים לאפות 3 דקות נוספות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
9. מהבצק שנותר מכינים פסי בצק באורך 6 ס"מ ורוחב 1/2 ס"מ ומניחים על התבנית בצורת של שתי וערב. מהדקים וקורצים בצורת עיגול. אופים יחד עם הבסיס.
10. להרכבה: מניחים על צלחת פרוסת בצק, מוציאים את הפנה קוטה מהתבנית ומניחים על הבצק. מקשטים בבצק נוסף שהכנו ומגישים.
דרג: