פנה חיטה מלאה ברוטב שמנת ובטטות

פסטה ברוטב קרמי במתכון קליל שגורף מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענת לקריץ

דרג:
פנה חיטה מלאה ברוטב שמנת ובטטות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה של ברילה
  • 2 בטטות אפויות בתנור בנייר כסף מוכנות לאכילה
  • 2 שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 5 גבעולים של עלי בזיליקום טרי קצוצים גס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 5 פטריות יער קצוצות גס
  • 50 גרם חמאה
  • חצי כוס פרמז׳ן משובח מגורר
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

1. מרתיחים את הפסטה לפי הוראות היצרן , ממליחים היטב את המים ומוסיפים שתי כפות שמן.
2. בינתיים בסיר נפרד מטגנים בחמאה עם 2 כפות שמן זית את הפטריות והשום כשתיים שלוש דקות. קוצצים גס את הבטטות האפויות ומוסיפים לסיר. מקפיצים עם הפטריות כמה דקות נוספות.
3. מוסיפים יין לבן ומערבבים מדי פעם עד שיצטמצם, מוסיפים את השמנת מתוקה לבישול ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מערבבים ולאחר 10 דקות מוסיפים את הפרמז׳ן. מערבבים שוב דקה או שתיים ומכבים את האש.
5. מוציאים את הפסטה מהסיר, מסננים מהמים, מוזגים לקערה יפה ומיד שופכים מעל את הרוטב החם. אפשר לפזר פרמז׳ן ועלי בזיליקום טריים מלמעלה לקישוט וגם לטעם.
 

דרג: