פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ברוטב פסטו-רוקט

מתכון ייחודי למנת פתיחה של פלפלים צבעוניים ממולאים בגבינות על מצע של רוטב פסטו מעלי רוקט. מתכון עם ניחוח של בית וסטייל של שפים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דורית מיינצר

דרג:
פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ברוטב פסטו-רוקט
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 פלפלים מוארכים (3 צהובים ו-3 אדומים)
  • 2 גביעי גבינת שמנת 5% בטעם טבעי מסדרת גבינות תנובה
  • 1 גביע גבינת פטה פיראוס
  • 1 חבילה עלי רוקט
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 שן שום

אופן הכנה:

1. מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צולים את הפלפלים במשך כ- 25 דקות, או עד שמקבלים כתמים צלויים.
2. מוציאים את הפלפלים ומניחים בתוך קערה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד "להזיע".
3. מגרדים את גבינת הפטה על פומפייה דקה לתוך קערה, מוסיפים את גבינת השמנת, מתבלים בפלפל ומערבבים היטב.
4. שמים במעבד מזון עלי רוקט, מלח, פלפל ושום, ומערבבים במהירות אטית. מוסיפים שמן זית עד לקבלת רוטב נוזלי. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
5. מקלפים בזהירות את הפלפלים ומנקים מגרעינים. בעזרת כפית או שק זילוף ממלאים את הפלפלים בתערובת הגבינה. מניחים את הפלפל על צלחת הגשה ויוצקים מעל ומסביב את רוטב הפסטו.
דרג: