פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים באורז ובשר

מאת: גל כהן

דרג:
פלפלים ממולאים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 פלפלים אדומים או צהובים
  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס וחצי אורז שנשטף היטב
  • 1 בצל חתוך לעיגולים דקים
  • חצי קופסא רסק עגבניות (קופסא גדולה)
  • מים עד לשלשה רבעים של הפלפלים
  • מעט שמן רגיל לטיגון
  • כף מלח
  • כף כמון
  • כף כורכום
  • כף פפריקה אדומה
  • כפית חוויג' למרק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים : את הבשר, האורז והתבלינים עד שהכל מתאחד .
2. בינתיים מטגנים בסיר את הבצל החתוך לטבעות דקות עד הזהבה.
3. חותכים את הפלפלים בשליש העליון כך שיהיו פתוחים למילוי (לא לשכוח לנקות היטב מגרעינים) לא זורקים את החלק פלפל העליון שחתכנו.
4. את הפלפל ממלאים בתערובת הבשר, וממה שנותר מהתערובת מכינים קציצות עגולות.
5. לסיר נוסיף מים רסק עגבניות ומוסיפים לרוטב את אותם התבלינים שתיבלנו בהם את הבשר.
6. כשהרוטב רותח, מכניסים בזהירות את הפלפלים (מכסים אם החלק העליון) והקציצות לרוטב.
7. סוגרים את הסיר עם המכסה ומנמיכים לאש נמוכה לשלושת רבעי שעה, עד שהפלפל רך והבשר מבושל היטב.
דרג: